tisdag 17 januari 2012

Sacher tårta

Botten:
150 g mörk block choklad
100 g smör eller margarin
2 dl socker (1 1/2 dl)
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl aprikosmarmelad

Garnering:
1/2 - 3/4 dl aprikosmarmelad
100 g mörk block choklad
1 msk olja

Gör så här:
Bryt chokladen och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn.
Rör matfett och socker, poröst, dela äggen, äggulorna tilsättes en i taget
rör om ordentligt mellan varje äggula.
Blanda i chokladen, mjölet blandat med bakpulver
Vispa äggvitorna till ett fast skum
Vänd ned äggvitorna försiktigt
Häll smeten i en smord och bröad rund form cirka 20 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader C i 30 - 40 minuter

Den svala kakan läggs försiktigt upp
Dela kakan i två lager

Bred på aprikosmarmelad mellan bottnarna (1/2 - 3/4 dl)
Låt tårtan stå svalt.

Smält block choklad, rör i oljan,
Bred ett tunnt lager uppepå och runt tårtan.
Glacera med chokladen.


Låt tårtan stå svalt till chokladen stelna.

(Kylskåpstemp kan göra att chokladen matt)...

Huvudsidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar