Botten:
150 g mörk block choklad
100 g smör eller margarin
2 dl socker (1 1/2 dl)
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 dl aprikosmarmelad
Garnering:
1/2 - 3/4 dl aprikosmarmelad
100 g mörk block choklad
1 msk olja
Gör så här:
Bryt chokladen och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn.
Rör matfett och socker, poröst, dela äggen, äggulorna tilsättes en i taget
rör om ordentligt mellan varje äggula.
Blanda i chokladen, mjölet blandat med bakpulver
Vispa äggvitorna till ett fast skum
Vänd ned äggvitorna försiktigt
Häll smeten i en smord och bröad rund form cirka 20 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader C i 30 - 40 minuter
Den svala kakan läggs försiktigt upp
Dela kakan i två lager
Bred på aprikosmarmelad mellan bottnarna (1/2 - 3/4 dl)
Låt tårtan stå svalt.
Smält block choklad, rör i oljan,
Bred ett tunnt lager uppepå och runt tårtan.
Glacera med chokladen.
Låt tårtan stå svalt till chokladen stelna.
(Kylskåpstemp kan göra att chokladen matt)...
Huvudsidan
tisdag 17 januari 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar